Webwinkel Vakdagen: Van Prins Constantijn tot Bever

Wat hebben Marco Aarnink van Print.com en Constantijn van Oranje met elkaar gemeen? Ze zijn beiden keynote sprekers op de Webwinkel Vakdagen, gisteren en vandaag, in de Jaarbeurs Utrecht. De Webwinkel Vakdagen zijn al meer dan 15 jaar het ontmoetingsplatform voor de digital commerce industrie.

Webwinkel Vakdagen 2023 3

Beide dagen is het enorm druk in de Jaarbeurshal. Blijkbaar trekt het brede e-commerce aanbod, in de vorm van een beursvloer en een lezingenprogramma, veel belangstelling. De meeste exposanten zijn digitale marketingbureaus en aanbieders van webwinkelsoftware, maar ook op het gebied van bezorgen, betalen en verpakken is er een toenemende verscheidenheid aan bedrijven. De vele kennissessies richten zich op groeimogelijkheden voor ondernemers en marketeers. De modewoorden van dit momenten komen veelvuldig langs. AI, Customer Experience en duurzaam consumeren. Verrassend is dat de experts in de marketingsessies aangeven dat contentmarketing een nieuwe impuls zal krijgen. Dit heeft alles te maken met het verdwijnen van de 3rd party cookies waardoor bedrijven hun klanten vooral moeten bereiken met goede content.

Een greep uit enkele boeiende kennissessies…

Constantijn van Oranje is misschien wel de bekendste ambassadeur van de techsector. Als Special Envoy van Techleap.nl maakt hij zich sterk voor het Nederlandse vestigingsklimaat voor scale-up (tech) ondernemers: “Innovatie zit meer in het businessmodel dan in de technologie. Een idee is alleen maar handig als er een gestructureerd plan achter zit. (..) Groei en kapitaal is voor bedrijven heel belangrijk om te kunnen concurreren en wereldwijd te schalen. Dat doen wij voor tech bedrijven met minimaal 25 medewerkers en die maximaal 10 jaar oud zijn.”

Hans Molenaar, directeur bij marketinginstituut Beeckestijn Business School: “Grote bedrijven vragen steeds meer om Customer Experience Marketeers. Veel ondernemingen en marketeers zijn echter nog productgericht. Zet centraal welk probleem je oplost voor de klant. Vervolgens ga je over alle kanalen heen, omnichannel, een klantbeleving creëren. In dit verband is een digitaal ecosysteem voor de klant ook onmisbaar. Met een klantportaal kun je de klant langdurig verbinden.”

Marjolein Vendrig heeft als CMO bij Bever de strategie herijkt: “We zijn van ‘online first’ teruggegaan naar onze roots als buitenspecialist. Onze groei zit in dat specialisme. Belangrijk is dat iedereen in een bedrijf in de strategie gelooft. Dat zat bij Bever al goed, er werken vooral mensen met liefde voor buitensporten. Vervolgens vertaalden we de strategie naar vier beloftes: focus op mensen, het beste advies, de mooiste producten en verantwoordelijkheid nemen voor buiten. En juist deze focus maakt dat Bever commercieel hard is gegroeid.”

Foto’s v.l.n.r.: Constantijn van Oranje, Hans Molenaar, Marjolein Vendrig. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK