Pantone maakt alle voorgaande ‘stalenboeken’ overbodig

Pantone heeft 224 mengkleuren en vijf basisinktkleuren toegevoegd aan het Pantone Matching System – met enkele van de nieuwe formuleringen die zorgen baren in de drukindustrie.

Pantone Gids

Drukkers hebben hun bezorgdheid geuit over inconsistenties tussen eerdere gedrukte gidsen en de kleine percentages die in sommige van de nieuwe kleurformuleringen zijn gespecificeerd. De formulering van reflexblauw is ook veranderd.


Grafisch ontwerpers zullen dit misschien toejuichen (meer kleuren om uit te kiezen!), maar drukkers creëren deze veranderingen problemen. Pantone Matching System wordt regelmatig herzien door Pantone’s team van kleurwetenschappers en trend- en marktexperts om de gaten in het bestaande systeem verder op te vullen en een nog groter gamma van beschikbare kleuren, mogelijkheden en standaardisatie mogelijk te maken voor grafische ontwerpers, merken, drukkers en inktfabrikanten.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK