Pantone Extended Gamut Guide: Nieuw wapen in de strijd om kleurbereik

Pantone Extende Gamut GuideInkjet printers en in toenemende mate ook offsetpersen zijn in staat om naast Cyaan, Magenta, Yellow en Kelb extra kleuren te drukken. De combinatie van die extra kleuren voor gebruik in full colour beelden is een vak apart en vraagt speciale software, zeker als het gaat om steunkleuren. Om vooraf te zien welke kleurmogelijkheden een extra steunkleur oplevert is er nu de Pantone Extended Gamut Guide, een kleurenwaaier met 1.729 kleurcombinaties. Met die kleurcombinaties wordt de strijd om het grootste kleurgamma een stuk makkelijker en is het eenvoudiger een opdrachtgever uit te leggen wat er wel en niet mogelijk is.


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK