Eddy Hagen laat Pantone verschillen 2022 t.ov. 2023 zien met dezelfde nummers

De Vlaamse consultant Eddy Hagen toont aan dat het gebruik van Pantone nummers geen goede methode meer is om gelijke kleuren te krijgen in geval van het gebruik van pantone inkten.

Pantone Nummers Kleur

De 2635C kleur laat nogal wat verschil zien tussen de 2022 editie (rechts) en de 2023 editie. Hagen is voorstander van een ander en dus ook stabieler systeem, welke hij zelf heeft ontwikkeld onder de naam BBCG , hetgeen staat voor Better Brand Color Guide, te vinden via zijn website.

Pantone is geen erkende standaard maar een commercieel product. Het staat de ontwikkelaar vrij om veranderingen door te voeren, maar geen enkele brandowner die PMS kleuren gebruikt, zit te wachten op dit soort verschillen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

1 reactie

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK