Eddy Hagen: Kleur visueel objectief beoordelen is onmogelijk

We wisten al dat het beoordelen van kleur niet eenvoudig is, en dat omgevingsomstandigheden een belangrijke factor zijn. Eddy Hagen meldt op zijn insights4print blog nog een factor, die het bijna onmogelijk maakt om kleur objectief te beoordelen. Eddy noemt dat “The uncertainty principle of visual color evaluations”.

Simpel gezegd, wij mensen zijn zo makkelijk te beïnvloeden als het om kleur gaat dat we kleur niet kunnen beoordelen zonder instrumenten. Gelukkig voor de grafische industrie hebben we leren leven met dat probleem en, voor onze vaak lastige klanten, gecertificeerde procedures ontwikkeld om kleur objectief te meten.

Lees meer over wat Eddy bedoelt met “The uncertainty principle of visual color evaluations” en hoe je daarmee om kunt gaan.

Via deze link naar zijn blog.

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK