Boekdrukkerij Clays drukte boek ‘SPARE’ van prins Harry

Deze week is het boek SPARE beschikbaar gekomen op de Britse markt. Het 416 pagina’s tellende boek is gedrukt door de bekende Britse boekdrukkerij Clays.

Boek Spare Harry
Drukte bij de boekverkoop viel in de vroege dinsdagochtend nog mee in het Verenigd Koninkrijk

De Britse boekhandelaren gingen dinsdag extra vroeg open, maar van extreme drukte was geen sprake. Voordat het boek bij de boekhandelaren beschikbaar kwam, gafHarry een interview van 60 minuten bij de Britse zender ITV. Volgens diverse media zouden er 1,43 miljoen exemplaren in het Engels zijn gedrukt. Tot en met dinsdag zouden er 400.000 exemplaren zijn verkocht in print, ebook en podcast edities.

Het boek gaat online voor ca. 30-35 euro over de toonbank, wat de sticker ‘half price’ in de Britse winkels betekent voor de aanschaf, is niet bekend

Logo Clays

Boekdrukkerij Clays bestaat al 200 jaar en produceert jaarlijks zo een 150 miljoen boeken, verdeeld over 50.000 orders. Het bedrijf heeft 700 werknemers in dient, de productie wordt verzorgd op de productie lokatie van maar liefst ruim 55.500 vierkante meter.

foto: screenshot van online filmopname

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK