Een boek van 7 kg als hulde aan Johnny Hallyday

De Franse drukkerij Solidaire heeft een reuzenboek vervaardigd, als eerbetoon aan de zanger die in vorig jaar december overleed. De druk ging nog voor de dood van de zanger van start.

In november en december 2017 leverde drukkerij Solidaire, uit het Franse Matigné-sur-Mayenne, 1000 exemplaren van een recente publicatie over Johnny Hallyday. Het boek met de grote afmetingen (55 x 32 cm) weegt 7 kg, heeft een metalen omslag en telt 130 pagina’s.
Om alles te binden, opteerde de drukkerij ervoor om het boek te perforeren en ringen aan te brengen.

Het boek dat als titel niet meer dan de naam van de zanger draagt – ‘Johnny Hallyday’ – werd geschreven door André Bercoff, een journalist en auteur. Het werk werd in de lente van 2017 door twee Parijse uitgevershuizen besteld. De druk was al aan de gang voor de Franse rocker op 74-jarige leeftijd, in de nacht van 5 op 6 december 2017, stierf. Sindsdien is al meer dan de helft van de 1.000 exemplaren verkocht, tegen de prijs van 495 euro per exemplaar.

(bron: grafisch nieuws)

Het productieproces is hier te zien.

 

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK