Pioniers in papieren flessen lanceren vuldienst op maat voor wereldwijde wijnmerken

De Italiaanse wijnproducent Cantina Goccia kondigt een nieuwe speciale vuldienst voor papieren flessen aan om andere wijnmerken te helpen hun wijnflessen 84% koolstofarmer te maken.

Papieren Wijn Flessen

Cantina Goccia heeft naar eigen zeggen veel ervaring met het gebruik en het vullen van dit innovatieve verpakkingsformaat en heeft de eerste vulmachine ter wereld in gebruik genomen voor dit type ‘papieren fles’

De installatie komt in hun wijnmakerij in Umbrië, Italië, en kon aanvankelijk 1.000 flessen per uur vullen, met de mogelijkheid om de capaciteit in de toekomst te verdubbelen.

Paper Frugal Bottles, gemaakt door het Britse duurzame verpakkingsbedrijf Frugalpac, verbruiken zes keer minder koolstof bij de productie en verwijdering dan glazen flessen en zijn vijf keer lichter.

Sinds de lancering in juni 2020 heeft Cantina Goccia 114.000 papieren Frugal Bottles gevuld – 64.000 flessen met zijn eigen wijnen en 50.000 voor derden die de papieren fles gebruiken.

Aangezien de Frugal Bottle een 84% lagere koolstofvoetafdruk heeft dan een glazen fles, hebben de gevulde flessen van Cantina Goccia 53,3 ton koolstof bespaard. Dat is volgens de producent evenveel koolstof als een benzineauto die 132.000 kilometer rijdt.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK