Papieren flessen voor wijn?

Frugalpac uit het Britse Ipswich viert inmiddels de tweede ‘verjaardag’ met de Frugal Bottle. Het bedrijf hoopt eind dit jaar 2 miljoen flessen te hebben geproduceerd. Een fles die voor 94% gemaakt is van recycled papier en vijf keer lichter is dan een glazen fles.

Frugal Papieren Fles Wijn

Het bedrijf zegt met de 2 miljoenste fles tevens bijna 1000 ton CO₂ uitstoot te hebben verminderd in het gehele productieproces. Ook wordt er 3,8 miljoen water bespaard.

De Frugal Bottle wordt nu wereldwijd gebruikt door 27 merken wijnen, gedistilleerde dranken en olijfolie, en is te koop in Japan, Noord-Amerika, het VK en in heel Europa, en binnenkort ook in Zuid-Afrika.

Sinds de lancering met één wijnmerk Cantina Goccia in juli 2020, hebben producenten van over de hele wereld wijnen, gedistilleerde dranken en olijfoliën in de Frugal Bottle gelanceerd.

Frugalpac heeft onlangs ook de eerste klant binnengehaald voor zijn papieren flessenmachine die de Frugal Bottle maakt. De Canadese verpakkingsfirma KinsBrae Packaging is een overeenkomst aangegaan om de eerste Frugal Bottle Assembly Machine – FBAM-1 genaamd – te kopen en in Canada te installeren. De FBAM-1 is in staat meer dan twee en een half miljoen Frugal Bottles per jaar te produceren.

Geen probleem met papieren wijnfles

Uit een enquête van Survation is gebleken dat 63% van de wijndrinkers in het Verenigd Koninkrijk wijn in een papieren fles zou kopen.

Meer over Frugalpac op de website.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK