VKGO zet leden in de etalage

Tijdens de algemene ledenvergadering op 13 november lanceerde de Vereniging van Kleine Grafische Ondernemers VKGO een ambitieus plan om de leden te helpen nieuwe diensten te ontwikkelen en bestaande meer onder de aandacht te brengen. Een van de opvallende plannen is “de Etalage”. In een online winkel kan de grafimedia ondernemer die lid is van VKGO zijn producten in de virtuele etalage zetten. Bestuurslid Henk Oosterhuis stelt dat er heel veel mooie en opvallende producten gemaakt worden waar maar heel weinig mensen vanaf weten. Door gezamenlijke promotie deze creatieve communicatieproducten onder de aandacht van een groter publiek.

131114 VKGO ALV - 27

Eerste hulp bij veranderingen

De industrie staat onder druk. Dagelijks ondervinden Grafimedia-bedrijven de gevolgen van de crisis en een veranderend mediagebruik. De advertentie-inkomsten zijn sterk gedaald waardoor periodieken het moeilijker kregen. Ook zorgde de crisis voor lagere promotiebudgetten waardoor er minder is uitgegeven aan gedrukte reclame en de prijsdruk is toegenomen. Dat, samen met de opkomst van mediagebruik via smartphones en tablets, zorgt ervoor dat het landschap van gedrukte media er anders uitziet dan vijf jaar geleden. Daarop inspelen is nog niet zo eenvoudig en de stappen moeten doordacht worden genomen. Maar die zijn wel nodig en er zijn wel degelijk kansen. Dan blijkt al snel dat een sociaal netwerk alleen niet voldoende is. De ondernemer die met dit soort veranderingen te maken heeft redt het niet alleen, die heeft eerste hulp bij veranderingen nodig. Die hulp biedt het VKGO plus platvorm Niet in plaats van het sociale netwerk, maar als belangrijke uitbreiding daarop.

Schil

Om het sociale niet los te laten en de service toe te voegen heeft het bestuur van VKGO, bijgestaan door adviseurs, het systeem bedacht van een basislidmaatschap met daarom heen schillen van diensten waar een lid al dan niet betaald gebruik van kan maken. Op die manier voegt de vereniging extra waarde toe aan het lidmaatschap waardoor leden veel meer mogelijkheden krijgen om gebruik te maken van de diensten van de vereniging waar ze bij zijn aangesloten. Omdat de VKGO geen duur instituut op de been hoeft te houden kan deze dienstverlening met minimale kosten worden aangeboden. Het systeem dat het bestuur nu voor ogen heeft maakt gebruik van een netwerk van zelfstandige adviseurs die verbonden zijn aan de VKGO.

Service

De diensten die het servicenetwerk aanbiedt zijn heel praktisch en bedoeld om direct ondersteuning te geven. Gaandeweg zal de lijst met diensten worden uitgebreid, afhankelijk van de behoefte. De leden kunnen dit zelf aangeven.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK