Trend: retailers komen met eigen magazine

Waar de traditionele uitgevers titels de oplagen flink terugschroeven en zelfs titels moeten schrappen (Sanoma, Weekbladpers) komen retailers juist met nieuwe magazines op de markt om klanten aan zich te binden. Albert Heijn had dat als een van de eersten begrepen en scoort geweldig goed met haar tijdschrift Allerhande, datvrijwel in elke huiskamer te vinden is. En AH krijgt steeds meer navolging. Onlangs berichtte BlokBoek.com bijvoorbeeld over de nieuwe glossy van kleertjes.com, een puur online bedrijf van luxe kinderkleding. Nu meldt adformatie.nl dat ook Wehkamp een eigen magazine gaat uitbrengen, een e-magazine weliswaar, maar hiervoor wordt een heuse redactie opgetuigd die inspirerende content aan de lezers moet gaan aanbieden. De print- en e-magazines zijn het nieuwe marketinginstrument om inspiratie en beleving rond merken te versterken. Als klanten alleen maar online kunnen bestellen, missen zij het gevoel van het shoppen en mist de retailer de mogelijkheid de gewenste merkbeleving over te brengen. Naast de wekelijkse e-mailnieuwsbrieven blijkt het magazine het communicatiemiddel bij uitstek hiervoor.

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK