Effie Award: Winnaars effectieve communicatie

Effi cropDe Effie is een wereldwijde prijs voor effectieve communicatie die in meer dan 30 landen verspreid over vijf continenten wordt toegekend. Inzenders voor de Effie moeten aantonen dat de communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Drie Gouden Effies, één Zilveren Effie en tien keer Brons. Dat is de oogst van de EffieAwards 2013. Mary Hoogerbrugge, Voorzitter Vakjury Merkcampagnes stelt hierover: “De drie gouden Effie cases weten elk op hun eigen manier de tijdgeest heel goed te vangen. Alle drie de cases laten zeer overtuigend zien hoe communicatie de positie van een merk in de markt fundamenteel kan verbeteren. Dela legt met een effectieve campagne die mensen direct in het hart raakt de basis voor verbreding van de dienstverlening. Telfort ontwikkelt zich dankzij sympathieke communicatie van een prijsvechter naar een value-for-money merk en is onderdeel geworden van de gerenommeerde providers. Unox weet tegen de opkomst van de huismerken in door te groeien, door slim in te zetten op productinnovatie en duurzaamheid en daarbij met aansprekende campagnes de aansluiting met Nederland niet te verliezen.” Haar collega Ben Knapen, Voorzitter Hoofdjury, vult aan: “Er is veel creativiteit in de Nederlandse reclamewereld en het is verbluffend om te zien hoe deze creativiteit met interactieve media erbij tot heel veel resultaten kan leiden. Ik ben blij zoveel inspiratie van dichtbij te hebben mogen gadeslaan. Effie ambities getuigen van een can do optimisme en dat kan de Nederlandse economie goed gebruiken.”

Leuk is ook de speciale printuitgave over de Effies die deze week met Adformatie is meegestuurd (zie foto, cover). Meer lezen over alle succesvolle communicatiecampagnes? Klik hier.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK