Josef Stark: Zes belangrijke trends in grafisch ontwerp voor digitale content

Zelf noemt hij het trends voor graphic web design, maar zijn 6 trends zijn toepasbaar op elke vorm van digitale content. De eerste is ook de belangrijkste, het gebruik van typografie om emoties over te brengen. De juiste font-, corps- en richtingkeuze is een steeds meer gebruikt wapen om digitale content persoonlijker te maken en de content visueel te onderstrepen. Andere trends op zijn lijstje zijn interactieve ontwerpen en ongebruikelijke manieren om te navigeren, een glibberig pad dat vooral op tablets tot verrassende en soms teleurstellende resultaten kan leiden, het inzetten van 3D illustraties en textures wat dankzij gratis gereedschappen steeds eenvoudiger wordt, het inzetten van knallende kleuren die op retinabeeldschermen om aandacht vragen, infographics inzetten om de hoeveelheid tekst in een digitale publicatie terug te brengen of grote hoeveelheden data toegankelijker te maken en de laatste die door lezer toegejuicht wordt, maar voor uitgevers geen goed nieuws is, minder reclameblokken in een ontwerp.

Een leuk, goed doordacht lijstje (dit is de link) dat ook handig kan zijn bij een briefing van een ontwerper voor een nieuw project.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK