Vista onderzoekt kansen metaverse voor kleine bedrijven

Uit nieuw onderzoek van Vista blijkt de verwachting dat het metaverse binnen 3 tot 4 jaar gangbaarder wordt. Klanten gebruiken het metaverse het liefst voor online shoppen, streamingdiensten, social media en gamen.

Vista Metaverse 430x400

Het koopgedrag van Nederlanders is in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd om allerlei redenen, van ethische overwegingen tot het effect van de pandemie op de gewoonten van het winkelend publiek. In een nieuw onderzoek van Vista, de ontwerp- en marketingpartner van kleine bedrijven over de hele wereld, is onderzocht wat het Nederlandse publiek van het metaverse vindt, en of dit mogelijkheden heeft als toekomstig platform voor online shoppen en daarmee de overlevingskansen van kleine en middelgrote fysieke winkels vergroot.

Uit het onderzoek van Vista blijkt dat slechts
37 procent bekend is met het metaverse, en dat de verwachting is dat het zo’n 3 tot 4 jaar zal duren voordat het gangbaarder wordt. 75 procent van de ondervraagden voorspelt dat het vooral populair zal zijn onder de leeftijdsgroepen van millennials en Gen Z.

Hoewel het metaverse voor het grootste deel van de Nederlandse bevolking een ver-van-je-bedshow lijkt, toont het onderzoek aan dat de koopgewoonten veranderd zijn en dat kleine bedrijven bij moeten blijven met nieuwe technologieën. Bijna 80 procent van de ondervraagden gaf aan dat ze door de pandemie meer online zijn gaan shoppen, en 79 procent vindt het belangrijk dat kleine bedrijven online vertegenwoordigt zijn. Maar, doordat meer dan driekwart (83 procent) van de Nederlanders nog steeds graag naar de winkelstraat gaat, biedt het metaverse nu vooral een interessante kans om een mix van virtuele content en persoonlijke winkelervaringen aan te bieden.

Nina Coopmans, Country Manager België en Nederland bij Vista, voorspelt dat: “Hoewel het metaverse de fysieke winkelstraat niet volledig zal vervangen, de kans groot is dat er een hybride vorm ontstaat van virtuele en niet-virtuele ervaringen. Met een goede brandingstrategie en de nodige technologie kunnen kleine bedrijven zichzelf ook in deze nieuwe markt sterk positioneren.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK