Adobe biedt kansen voor bedrijven in de Metaverse

Tijdens de Adobe Summit kondigde Adobe een reeks innovaties, integraties en investeringen aan die merken helpen om te slagen in de Metaverse.

Adobe Metaverse Summit

Tijdens Adobe Summit onthulde Adobe een Metaverse Playbook om bedrijven en merken in staat te stellen zich aan te passen aan de nieuwe eisen van ontwerpen in 3D en immersive omgevingen om marketingproductie, productontwerp en meer te stroomlijnen. Bovendien onthulde Adobe samenwerkingen met toonaangevende merken – waaronder The Coca-Cola Company, Epic Games, NASCAR, en NVIDIA – voor een reeks technologische ontwikkelingen en ervaringen die de belangrijkste ingrediënten van Metaverse-readyheid omvatten, zoals 3D en andere contentcreatie.

“De Metaverse en andere immersieve ervaringen zullen alleen succesvol zijn als deze rijk zijn aan functies, gepersonaliseerd en boeiend, en interactieve content hebben”, zegt Scott Belsky, Chief Product Officer en Executive Vice President van Adobe Creative Cloud. “Om voorop te lopen in de Metaverse, moeten merken nu beginnen met het creëren van 3D- en immersieve content – het zal hen niet alleen voorbereiden op de toekomst, maar ook hun productontwerp en creatie van marketing- en e-commerce-assets beter, sneller en goedkoper maken.”

Nu Adobe van plan is zijn creatieve 3D- en immersieve tools te integreren met Adobe Experience Cloud, staan de eerste integraties al gepland: Adobe Commerce, Adobe Experience Manager, Adobe Analytics, en Adobe Target. Eerder kondigde Adobe al een nauwere integratie aan van 3D-content, -effecten en -mogelijkheden in zijn portfolio van Creative Cloud-applicaties.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK