Oliegigant Saudi Aramco streeft Apple voorbij als meest waardevolle bedrijf

Het was al een keer eerder gebeurd dat Aramco Apple voorbijstreefde, maar door de huidige situatie in de olie-industrie heeft Aramco Apple wederom naar de tweede positie verdreven. Apple CEO Tim Cook zal er zich geen zorgen om maken.

Apple Aramco

Cijfers van het eerste kwartaal van dit jaar verschijnen pas komend weekend, maar in boekjaar 2021 verdubbelde de cashflow al flink tot bijna 139 miljard dollar. Het resultaat: Saudi Aramco is sinds woensdagavond met een beurswaarde van 2.430 miljard dollar weer het waardevolste bedrijf ter wereld.

Er werd in de media heel veel aandacht aan besteed, dat gebeurde ook toen Aramco Apple de eerste keer in waarde overtrof. De aandacht voor het herstel van Apple als nummer één, trok destijds nauwelijks aandacht. Cook zal zijn schouders ophalen en waarschijnlijk olie beschouwen als een ‘vluchtig goedje’.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK