Xaar opent nieuwe R&D lokatie in Zweden

Xaar opende afgelopen week de nieuwe lokatie in Stockholm op de Solna Campus. Het is met 4000 vierkante meter twee keer zo groot als zijn voorganger. Het omvat nieuwe faciliteiten, kantoren en vergaderruimten om plaats te bieden aan ingenieurs, wetenschappers en bezoekers.

Xaar Zweden
CEO John Mills, rechts op de foto

Xaar zegt in een persbericht: “Het nieuwe R&D centrum zal Xaar in staat stellen het volledige potentieel van de ontwikkelingen op het gebied van inkjettechnologie te verdiepen en te ontwikkelen, teneinde de klantenondersteuning te optimaliseren en te verfijnen op geavanceerde gebieden in vele markten: grafische vormgeving, etikettering, converting, verpakking, decoratie, enz.”

Ter gelegenheid van de inhuldiging verklaarde John Mills, CEO van Xaar: “Als innovator in de inkjetindustrie is het van cruciaal belang dat wij blijven investeren in de ontwikkeling van de nieuwste technologieën en toepassingen, en ik ben verheugd dat wij ons nieuwe Center of Excellence in Zweden kunnen openen als onderdeel van deze strategie. De ongeëvenaarde expertise en kennis van ons team, gecombineerd met deze ultramoderne faciliteiten, zullen van onschatbare waarde zijn bij het ondersteunen van onze gezamenlijke groei en focus op het ontwikkelen van inkjetmogelijkheden.”

300 patenten

In meer dan 30 jaar ervaring heeft Xaar meer dan 300 patenten ingediend op printkopontwikkeling, en investeert het voortdurend in R&D-technologie op het gebied van digitaal printen en precisie-inkjet. Door nauw samen te werken met fabrikanten, leveranciers van verbruiksartikelen en inkjetprinterfabrikanten, is Xaar een vertrouwde partner die deskundig advies en technische ondersteuning biedt bij elke stap in het proces.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK