Overgenomen UPM-fabriek in Frankrijk klaar voor productie verpakkingskarton

De voormalige krantenpapierfabriek Chapelle Darblay van UPM krijgt een nieuw leven als fabriek voor verpakkingskarton. De nieuwe eigenaar Veolia Group heeft in partnerschap met Fibre Excellence gewerkt aan de herinrichting van de fabriek.

Chapelle Darblay

Voor de sluiting in juni 2020 was Chapelle Darblay, gelegen ten noordwesten van Parijs, de enige Franse fabriek die 100% gerecycleerd papier kon produceren met vezels die volledig afkomstig waren van terugwinning en recycling, en beschikte over een recycling-
capaciteit van 480.000 ton per jaar.

Onder de nieuwe eigenaar zal de fabriek met de PM6 naar verwachting 400.000 ton per jaar verpakkingskarton produceren van gerecycleerd papier en karton dat in Frankrijk wordt ingezameld.

De energie die nodig is om de fabriek te laten draaien, zal worden geleverd door een warmtekracht-koppelingsketel op biomassa, die wordt gevoed met organisch afval uit Normandië, Bretagne en Noord-Frankrijk.

Met de modernisering van de productiefaciliteiten en de biomassaketel is een investering gemoeid van zo’n
€ 120 miljoen. Verwacht wordt dat er 250 gekwalificeerde banen zullen worden gecreëerd – waarbij prioriteit wordt gegeven aan lokale werknemers die voorheen in de UPM-fabriek werkten.

Bron (bewerkt): Printweek.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK