Canon opent in Venlo fabriek voor water gebaseerde polymere inkten

In één van de bestaande gebouwen op het fabrieksterrein van Canon in Venlo worden sinds kort
CMYK-inkten op waterbasis en polymeren geproduceerd. De fabriek is naar eigen zeggen uitgerust met de modernste inktproductieapparatuur.

Canon Inkten Venlo

Op zo’n 1500 vierkante meter werken 30 werknemers, waarvan een deel nieuw aangeworven personeel is.
Rob Puts, vice-president productie en logistiek bij Canon Production Printing, zegt hierover: “Onze polymeerinkten op waterbasis zijn volledig intern ontwikkeld en, zoals al onze intern ontwikkelde technologieën, hebben we ze hier in onze R&D-faciliteit getest. Toen de inkten zich eenmaal op de markt hadden bewezen, wat duidelijk het geval was, hebben we in deze nieuwe faciliteit geïnvesteerd om aan de groeiende vraag van bestaande klanten en de verwachte sterke toekomstige vraag te kunnen voldoen.”

De nieuwe, sterk geautomatiseerde fabriek is speciaal gebouwd voor de productie van polymere inkten op waterbasis, die kunnen worden gebruikt voor onze meervoudige inkjetproductie-
machines en is berekend op elk groeiniveau dat onze klanten bereiken.

Puts: “De fabriek stelt ons in staat onze klanten de beste hoogvolume inkjetproductiemachines op de markt te bieden. En met de nieuwe fabriek zijn we vol vertrouwen dat we de groei van de activiteiten van onze klanten kunnen ondersteunen en hen in staat kunnen stellen om uitvoer van de hoogste kwaliteit te produceren.”

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK