Is de metaverse de nieuwe grens van technologie?

Heb je er al van gehoord: de metaverse? Een virtuele wereld waarin je kunt winkelen, huizen bouwen en zelfs kunt beleggen. Diverse bedrijven gaan er steeds meer mee aan de slag.

Metaverse

Metaverse is het gehele netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes, waarin de gebruikers, vaak door middel van avatars, interactief kunnen rondkijken en interageren. Realiteit en virtual reality komen samen.

Van Facebook naar Meta, en Square naar Block; grote techbedrijven zetten de stap naar de metaverse en spelen in op de toekomst van digitale assets. Mede door de rebranding van Facebook naar Meta is er wereldwijd meer aandacht voor metaverse technologie, denk bijvoorbeeld aan Microsoft’s (MSFT) metaverse in Teams genaamd Mesh, NVIDIA’s Omniverse platform en grafische chips. Hoewel de metaverse zich nog in een vroeg stadium bevindt, zou deze volgens analisten van Bloomberg kunnen uitgroeien tot een markt van 800 miljard dollar, waar niet alleen sectoren als gaming en advertising, maar ook NFT’s en de modewereld van kunnen profiteren.

Etoro Share Img 430x400 1

De race om het marktleiderschap dringt ook door tot de wereld van de exchange traded funds. “Hoewel er veel wordt gesproken over partijen als Adidas, Dolce & Gabbana, Netflix en Disney, die ook pogingen wagen om hun producten op het metaverse domein te introduceren, ligt de echte waarde voor beleggers in samen-
werkingen met bedrijven als NVIDIA en Roblox. Dit soort bedrijven dragen bij aan het onderliggende DNA en de infrastructuur van de technologie,” zegt Dani Brinker, Head of Portfolio Investments bij investeringsplatform eToro. De samenwerking tussen Nike en Roblox, die hun eigen virtuele wereld Nikeland lanceerden, een platform waar gebruikers kunnen communiceren, sporten en gamen met behulp van digitale versies van zichzelf, is een voorbeeld van de cruciale rol die de enabler heeft.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK