Virtual Fair FESPA met fysieke beursbeleving

“We hebben weer een beurs!” Het is het gevoel dat Robert Hartman uitspreekt tijdens zijn presentatie op donderdag 10 december. Met Dataline is hij één van de deelnemers van de virtuele beurs van FESPA.

FESPA Nederland is de kennis- en netwerkorganisatie voor de visuele communicatiebranche met grootformaat bedrijven en hun toeleveranciers. Zij gaan met hun ‘End Of Year Virtual Fair’ de uitdaging aan om een virtuele beurs neer te zetten met de beleving van een fysieke beurs. Dat doen zij onder meer met aansprekende levensechte video’s bij de registratie, en met een gastvrouw die de deuren naar de presentatieruimtes voor je opent. Het is een plezier om naar de presentaties van FESPA-leden Erik Winkler van Schitterend en Marcel Vermeulen van Vermeulen & Vermeulen te luisteren. Naast deze centrale presentatiezaal, is er een digitale foyer waar bezoekers elkaar kunnen spreken en er zijn diverse stands. Hier ‘staan’: Agfa, Mehler Technologies Airtex, Pixia, Zünd en Dataline, en zij presenteren ieder een informatieve beurssessie. Het totaalplaatje geeft een aangename virtuele beurs, met daadwerkelijk elementen van een fysieke beurs.

Fespa Nederland Dataline

Voor de internationale versie, FESPA Global Print Expo, hoopt de organisatie weer op een live versie. Deze beurs is recent verschoven naar 12 t/m 15 oktober 2021, uiteraard om welbekende redenen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK