VIGC treedt toe tot het Initiative Online Print

Het Initiative Online Print e.V. (kortweg IOP) is een wereldwijd unieke vereniging van de toonaangevende bedrijven in de onlinedrukindustrie in Europa om een onafhankelijk communicatie- en netwerkplatform te vormen. Deze week trad het Belgische VIGC toe tot IOP.

Iop Logo

Opgericht op 18 december 2007 in Düsseldorf op initiatief van industrieconsultant Bernd Zipper, is het IOP een gestaag groeiende vereniging waarin onlinedrukkers, softwarefabrikanten en bedrijven uit de toeleveringsindustrie regelmatig informatie uitwisselen en een gezamenlijk standpunt innemen over belangrijke branchevraagstukken.

Naast industriereuzen hebben ook kleinere bedrijven met het IOP een stem in de markt en een kans om met grotere bedrijven in de branche te communiceren of eventueel zelfs samen te werken.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK