Eerste kwartaalresultaten PostNL lager dan Q1 2022

PostNL maakte deze week de resultaten van het eerste kwartaal bekend. De omzet in het eerste kwartaal bedroeg 783 miljoen euro, tegenover 806 miljoen euro in 2022. De EBIT daalde met 78% van 33 miljoen naar 7 miljoen euro.

postnl

Toch kopt het persbericht ‘Eerste kwartaalresultaten PostNL boven eigen verwachting’

Herna Verhagen, CEO PostNL: “Onze sterke focus op de aanpassingsmaatregelen die we vorig jaar hebben genomen, zoals de optimalisering van routes, inzet van medewerkers en transportmiddelen, naast een strakke beheersing van indirecte kosten, droeg opnieuw bij aan onze resultaten. De feitelijke volumes bij Pakketten, zowel binnenlands als internationaal, vielen gunstig uit in vergelijking met onze prognoses, met name in maart. Tezamen met een goede operationele leverage leidde dat tot iets betere kwartaalresultaten dan we hadden verwacht. Onze internationale activiteiten zetten de positieve trend door die zich eind 2022 begon af te tekenen. We hebben in de loop van het kwartaal hard gewerkt aan de verdere uitwerking van onze extra plannen voor de reductie van 200 à 300 FTE’s in overhead, hoofdzakelijk bij Pakketten. Deze voorbereidingen verlopen volgens plan en leiden tot een verwachte jaarlijkse besparing van circa € 25 miljoen (zichtbaar vanaf 2024). Al met al zijn we tevreden over de manier waarop het jaar is begonnen: met een positief effect van de noodzakelijke stappen die we hebben genomen om de impact van de macro-economische omstandigheden en inflatiedruk op onze volumes en kosten tegen te gaan. In een economisch klimaat dat wisselvallig en onzeker blijft, liggen we op koers om onze verwachtingen voor 2023 waar te maken, namelijk een genormaliseerde EBIT van tussen € 70 miljoen en € 100 miljoen.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK