Veel papierprijzen in Frankrijk zijn de afgelopen 18 maanden verdubbeld

De prijzen van krantenpapier in Frankrijk zijn in april tot ongekende hoogte gestegen. Dat schrijft EUWID Pulp and Paper, de Europese analist, deel uitmakend van de Duitse organisatie Europäischer Wirtschaftsdienst.

De prijzen voor de meeste soorten papier en karton zijn de afgelopen weken in Frankrijk, net als in heel Europa, tot recordhoogten gestegen na een groot aantal prijsverhogingen.

Csm Newsprint Price Chart France 2021 2022 0b679e95a5

De prijzen voor golfkartonnen dozen zijn in april en mei opnieuw gestegen, vaak aanzienlijk. Verdere prijsstijgingen worden niet in het vooruitzicht gesteld. In plaats daarvan lijken de producenten hun zinnen te zetten op handhaving van de huidige prijzen. Hetzelfde geldt voor de kartonindustrie, waar de doorlooptijden nog steeds erg lang zijn, maar waar de vraag in sommige gevallen is afgekoeld.

Euwid Logo

De productiekosten blijven hoog. De prijzen van grafisch gerecycled papier zijn in mei opnieuw gestegen en ook de energieprijzen vormen nog steeds een element van onzekerheid voor de papierfabrikanten. Het is minder duidelijk dan ooit hoe de markten zich in de toekomst zullen ontwikkelen, vooral in de verpakkingssector, in het licht van de huidige geopolitieke beroering.

Bron: EUWID.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK