Crown Van Gelder krijgt internationale erkenning voor ‘suikerbietenpapier’

Crown Native kreeg tijdens het EUROSAC 2022 Grand Prix congres in Spanje de bronzen innovatie award en de publieksprijs. Ad Sies (Marketing & Business Development Director) zegt dat Crown een half jaar geleden lid werd van de 70 jaar bestaande organisatie, en blij is met nu al de erkenning voor Crown Native.

Het congres werd van 19-21 mei gehouden in Bilbao (Spanje). Crown Native werd twee jaar geleden geïntroduceerd. De basis wordt gevormd door resten van suikerbieten, wanneer het suiker uit de biet is gehaald. Normaal zouden de restproducten verwerkt worden tot veevoer of biogas.

Prijs Crown
De partners waarmee Crown Van Gelder samenwerkt in de Crown Native papierproductie

Het ‘suikerbietenpapier’ is volgens Crown Van Gelder een alternatief voor de traditionele manieren van papier maken, met cellulose als voornaamste bestanddeel. In Velsen-Noord komt er voor de reguliere papierproductie wekelijks zo’n 3000 ton houtcellulose binnen uit diverse internationale regio’s.

Voor het maken van Crown Natiev is het bedrijf een samenwerking aangegaan met o.a. het Nederlandse Cosun Beet Company, waarmee Crown Van Gelder uit eigen land de pulp krijgt aangeleverd vanuit Dinteloord.

In Velsen-Noord bedraagt de jaarlijkse papierproductie 180.000 ton, hoofdzakelijk voor de inkjetmarkt. Het bedrijf wil het aandeel Crown Native de komende jaren fors verhogen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK