Van kindertekening tot 3D-campagne

In Utrecht is de kleurrijke en innovatieve 3D digital Out of Home (OOH) campagne van Cinekid Festival te zien.

NEO, het grootformaat transparante LED-scherm boven de hoofdingang van Hoog Catharijne van mediapartner blowUP media, verrast voorbijgangers met een 3D-karakter die centraal staat in de mediacampagne van het 36e Cinekid Festival. Cinekid Festival is het grootste film- en mediafestival voor kinderen. De 3D DOOH campagne is op een creatieve manier tot stand gekomen; van kindertekening tot innovatieve 3D-campagne. In co-creatie met de Junior Crew van Cinekid bieden Lama Lama en blowUP media de creativiteit van kinderen het podium dat het verdient.

3d Cinekid Led 1

“Wij hebben een campagneconcept voor Cinekid neergezet, waarbij de creativiteit van kinderen letterlijk het artwork hebben bepaald. Wij hebben het vervolgens digitaal tot leven gebracht. Dit is een mooi voorbeeld van het koppelen van creativiteit (door de allerkleinsten), digitale power, innovativiteit en exposure.
Deze vier aspecten kwamen perfect tot uiting in het 3D DOOH billboard van blowUP media.
Het is mooi om alles zo bij elkaar te zien,” zegt Jort Boot, Creative Director bij Creative Digital Agency Lama Lama.

3D immersive content in digital Out of Home wordt steeds meer mainstream. De kwaliteit van grootformaat LED-schermen levert een grote bijdrage aan de blijvende impact die met 3D content gemaakt kan worden. blowUP media helpt merken met creatieve oplossingen voor de productie van 3D campagnes.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK