Van dobberend zeeplastic naar wapperende vlag bij Drukwerkdeal

Drukwerkdeal.nl introduceert SEAQUAL® vlaggen: vlaggen ontwikkeld in samenwerking met SEAQUAL INITIATIVE, een organisatie die bijdraagt aan het schoonmaken van onze oceanen door oceaanplastic om te zetten in hoogwaardige grondstoffen voor textielproducten.

Met deze innovatie is de online drukker de eerste die vlaggen van SEAQUAL®-garen kan aanbieden. Een primeur op de Nederlandse en Belgische markt. François Devy, managing director van SEAQUAL®, legt uit dat hun missie verder gaat dan het milieu: “We verminderen niet alleen microplastics, maar ondersteunen ook lokale gemeenschappen en versterken de transparantie en governance binnen de industrie.” “Het is niet mijn doel om zoveel mogelijk te verkopen,” vertelt Devy. “Het is mijn doel om zoveel mogelijk plastic in te zamelen. Drukwerkdeal.nl is als partner goed in het verder ontwikkelen en verkopen van ons product, wij ondersteunen om het verhaal van SEAQUAL® te verspreiden.”

Vlag Kan Uit Voor Primeur Voor Drukwerkdeal.nl

Marco Le Poole, verantwoordelijk bij Drukwerkdeal.nl voor de productintroductie, legt uit dat het materiaal dun genoeg moest zijn om effectief te wapperen in de wind. “Een vlaggenstof die goed wappert mag niet meer dan 115 gram per vierkante meter wegen. Na flink wat testen en ontwikkelen zijn we erin geslaagd een SEAQUAL-garen te creëren dat zowel licht als duurzaam is. En: het wappert perfect in de wind!” De SEAQUAL®-vlaggen zijn onderdeel van de bredere duurzaamheidsinspanningen van Drukwerkdeal.nl. De online drukker stelt zich concrete doelen: 100% CO2-reductie in 2040, 100% FSC-gecertificeerd papier en geen problematische plastics meer in 2025.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK