Peecho bundelt krachten met Prodigi om print on demand te transformeren

Cloud printing provider Peecho laat weten dat het is overgenomen door Prodigi, een wereldwijde leider in print on demand. Deze strategische zet stelt Peecho in staat om haar productassortiment aanzienlijk uit te breiden, de lokaliseringsmogelijkheden te verbeteren en haar klanten toegang te bieden tot het uitgebreide wereldwijde printnetwerk en de productiecapaciteiten van Prodigi.

Peecho, opgericht in 2009, heeft vooropgelopen in de integratie van print on demand modules in apps en websites. De overname door Prodigi markeert een nieuw hoofdstuk in de reis van Peecho, waardoor het bedrijf een scala aan producten en diensten aan haar klanten kan aanbieden.

Prodigi

“We zijn trots dat we deel uitmaken van de Prodigi-familie en hun wereldwijde aanwezigheid en expertise te benutten om onze aanbiedingen naar een hoger niveau te tillen,” zei Eric Kickert, CEO van Peecho. “Deze samenwerking stelt onze klanten in staat om te profiteren van een aanzienlijk uitgebreide productcatalogus, verbeterde lokaliseringsmogelijkheden en toegang tot de verticaal geïntegreerde productiefaciliteiten van Prodigi.”

Met betrekking tot het competitieve landschap voegde Kickert toe: “De print on demand-industrie bevindt zich op een cruciaal punt. Hoewel er consistente groei is geweest van spelers zoals Gelato, Gooten, Printful, en Prodigi, blijft de markt zeer gefragmenteerd, zonder enkel bedrijf dat de ruimte domineert. Deze fragmentatie brengt zowel uitdagingen als kansen met zich mee. Aan de ene kant intensiveert het de concurrentie en maakt het differentiatie belangrijker dan ooit. Aan de andere kant opent het mogelijkheden om marktaandeel te veroveren, niche-segmenten te bedienen, en strategische partnerschappen aan te gaan. Wij geloven dat de sleutel tot succes in deze omgeving ligt in het combineren van geavanceerde technologie met een diepgaand begrip van de behoeften van onze klanten. Door samen te werken met Prodigi breiden we niet alleen ons productaanbod en onze reikwijdte uit, maar krijgen we ook toegang tot een schat aan expertise, talent en data. Deze samenwerking stelt ons in staat om rechtstreeks in te spelen op de uitdagingen waar de markt voor staat en de mogelijkheden die het biedt te benutten.”

Klanten van Peecho kunnen profiteren van de sterke aanwezigheid van Prodigi in Noord-Amerika, waardoor ze hun bereik kunnen uitbreiden buiten Europa en kunnen profiteren van nieuwe markten met een gunstiger vooruitzicht op consumentenbestedingen.

Foto: Prodigi bestuur vlnr James Old (CEO), Tom Gallard (CTO), Eric Kickert (COO) en Steve Levin (CPO)

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK