USB.org leert van Apple en komt eindelijk met een kleinere universele USB conncetor

USB type-cAls alles goed gaat dan krijgen we in navolging van Apple eindelijk een kleine universele USB connector. Met Intel als motor heeft usb.org een specificatie ontworpen voor een compacte USB aansluiting die net als de nieuwe Apple iPhone connector symmetrisch is zodat je niet meer op hoeft te letten wat de boven of onderkant is. Het ontwerp van de USB C specificatie heeft ook ruimte om de stroomaansluiting en de overdachtsnelheid aan te passen wanneer dat nodig is. Helaas zullen de connectors niet compatible zijn met de bestaande USB A, B en Micro B aansluitingen en zal de invoering er van afhangen van de bereidheid van fabrikanten om daar in te investeren. Die zal voor kleine devices zoals smartphones best groot zijn omdat een USB C aansluiting  minder ruimte vraagt en hogere prestaties belooft.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK