Layar: scannen in een seconde dankzij pop-out

Layar heeft haaLayar pop outr augmented reality-tool verbeterd: de nieuwste versie (Layar 8.1) heeft als extra optie ‘pop-out and lean back’ toegevoegd. Het komt erop neer dat de gebruiker niet meer zijn smartphone op iPad op de gedrukte pagina hoeft te blijven richten. Bij het  scannen verschijnt direct een ‘pop out’ op het scherm en vervolgens kan de gebruiker de digitale content rustig op de bank bekijken en doorbladeren zonder het tijdschrift nog vast te hoeven houden.

 

Augmented reality (AR), waarbij via beeldherkenning van fysieke objecten digitale content wordt ontsloten, wordt steeds gebruiksvriendelijker, zegt ook Tina Stroobandt, oprichtster van World of Waw, op mediafacts.nl. ‘De echte kracht van het verbinden van papier met elektronica is nog lang niet volledig benut. Het biedt de mogelijkheid om de levensduur van je printuitingen te verlengen door bijvoorbeeld de hele dag door vernieuwende content aan een poster toe te voegen, personages tot leven te brengen of de gebruiker persoonlijk aan te spreken.’ Lees het hele interview.
ikeaEen fraai voorbeeld hiervan is overigens de Ikea-catalogus, waarbij klanten via een app kunnen zien hoe die ene bank bij hun in huis zal staan.

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK