Apple nieuwe iOS 8 gaat het delen van content eindelijk eenvoudiger maken

iOS8Het leek er even op dat Apple’s nieuwe iOS geen verassingen had voor creatieve contentmakers, maar onder de motorkap van het nieuw OS zitten toch een paar zaken die voor onze industrie van belang zullen zijn. Zo is er eindelijk de mogelijkheid om via de iTunes Store gekochte content via iCloud te delen. Met Family Sharing kunnen tot acht familieleden, elk met een eigen Apple ID, via iTunes, iBooks of de App Store gekochte content met elkaar delen. Onderdeel van Family Sharing is ook het delen van foto’s, video’s en kalenders. Tel daarbij op de mogelijkheid om content van je eigen Apple devices, iPhones, iPads en Mac’s met elkaar te synchroniseren en er ontstaat via iCloud Drive een subsystem dat nieuwe mogelijkheden biedt voor contentmakers. Als je wilt weten hoe dat allemaal kan dan kun je als Apple Developer of als gewone gebruiker de beta versie van iOS 8 downloaden.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK