Apple September Event: Eindelijk een iPad Pro op tijdschriftformaat

iPad ProAlles was weer groter en beter tijdens het 9 september Apple Event, de zaal was groter en gevuld met meer enthousiaste Apple fans, de nieuwe lijn iPhone’s heeft de snelste processor ooit en belooft alles minstens twee keer zo snel te doen, de nieuwe Apple TV heeft dezelfde processor en kan nu ook gebruikt worden voor snelle HD games en online shopping, en ontwikkelaars kunnen nu apps maken om de huiskamer te veroveren. Het grote nieuws was de iPad Pro, een 12,8 inch grote tablet die de concurrentie aan moet gaan met de Microsoft Surface en zeker voor zakelijk gebruik een aantal pluspunten heeft. Om te beginnen het grotere beeldformaat en met de stylus en het toetsenbord lijkt het een ideale combinatie tussen een tablet en laptop. Vanaf november te koop voor degenen die er de meer dan 1.000 euro voor over hebben. Nog twee aankondigingen sprongen er voor mij uit, Live Photos, een soort automatische animated GIF die foto’s tot leven brengen zonder dat je er wat voor hoeft te doen en 3D Touch waarmee de kracht van schermaanraking extra functies geeft, daarmee kun je in één beweging een mail bekijken, beantwoorden of wissen. 3D Touch zal het zeker ook goed doen op bedieningsschermen van drukpersen en production printers, er vanuit gaande dat de operator zich kan beheersen als er wat fout gaat en niet op het scherm ramt …


 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK