UPM sluit Schongau PM 6 en Steyrermühl PM 4 definitief

UPM heeft de sluiting van de publicatiepapiermachines Schongau PM 6 en Steyrermühl PM 4 vervroegd vanwege zwakke marktomstandigheden. Door de sluiting van de twee papiermachines zal de productiecapaciteit van UPM voor publicatiepapier met 485.000 ton per jaar afnemen.

Papierfabriek Upm

Vanaf vandaag produceert UPM geen krantenpapier meer in de fabriek in Steyremühl, Oostenrijk. Het bedrijf heeft de productie van krantenpapier op de 320.000 ton/jaar PM 4 op 28 juni definitief stopgezet. De fabriek wordt verkocht aan het Oostenrijkse pulp- en papierbedrijf Heinzel Group. De transactie zal naar verwachting begin volgend jaar worden afgerond.

De sluiting werd al in maart van dit jaar aangekondigd

UPM heeft ook de ‘werknemersraadpleging’ afgerond op de locatie Schongau in Duitsland over de sluiting van de papiermachine PM 6 van de fabriek. Volgens UPM zal PM 6 vandaag definitief worden gesloten. De sluiting treft in totaal 136 werknemers op de locatie in Schongau.

De PM 6 in Schongau is uitgerust voor een capaciteit tot 165.000 ton/jaar van ongestreken publicatiepapier. UPM zal naar verluidt alle papierkwaliteiten die voorheen op de PM 6 werden geproduceerd, blijven produceren op de PM 9 van de fabriek.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK