In de afgelopen 6 maanden in India 20 papierfabrieken gesloten

Een moeilijke periode voor de papierindustrie in de deelstaat Gujarat. De Gujarat Paper Mills Association (GPMA) meldt dat de fabrieken werken met een productiecapaciteit van 400.000 ton, aanzienlijk meer dan de vraag van 300.000 ton.

Papierfabrieken India

Om deze crisis aan te pakken is de GPMA van plan om volgende week minister van Financiën Kanu Desai te ontmoeten. Ze zullen steun vragen in de vorm van een energiesubsidie en vragen om het herstel van de verlaagde terugbetalingsrechten, die zijn gedaald van 4,22% naar 2,03%.

Elke papierfabriek biedt direct werk aan 300 mensen en indirect aan 1000 anderen. De sluitingen eisen een tol van de lokale economie, vooral in gebieden zoals Vapi (in het westen van India) waar 20 papierfabrieken waren gevestigd voordat er 4 werden gesloten.

De uitdagingen voor de industrie zijn onder andere overproductie, een daling van de export (van 150.000 ton per jaar naar 30.000 ton) en problemen voor nieuwere fabrieken.

Bron: The Indian Express
Foto: screenshot uit YouTube film

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK