Prinovis sluit diepdruk- en offsetdrukkerij in Dresden

Prinovis GmbH & Co. KG, een onderdeel van de Bertelsmann-groep, zal eind 2022 zijn diepdruk- en offsetdrukkerij in Dresden sluiten. De vestiging in Dresden staat al enige tijd in de rode cijfers, ondanks intensieve inspanningen van alle betrokken partijen.

Prinovis

De directie is van plan de nodige stappen te ondernemen om de bedrijfsactiviteiten van de onderneming tegen 31 december 2022 stop te zetten. De ondernemingsraad en de 470 werknemers in Dresden zijn tijdens een personeels-vergadering op 18 november ‘persoonlijk’ hierover in kennis gesteld.

Voor de werknemers worden passende oplossingen gezocht.

Diepdruk kampt al jaren met krimp

De achtergrond van de voorgenomen sluiting is het feit dat de Europese diepdrukmarkt al meer dan tien jaar structureel krimpt. Niklas Darijtschuk, directeur van Prinovis: “Gezien de huidige en verwachte economische situatie is sluiting onvermijdelijk.”

De negatieve markttendens was de laatste jaren vooral merkbaar in de vraag naar drukwerk in het klassieke diepdruksegment voor catalogi in grote oplagen, alsmede tijdschriften en supplementen, die onevenredig is gedaald. In de periode van 2010 tot 2020 is de vraag naar klassieke diepdrukpapieren bijvoorbeeld met meer dan de helft gedaald. Darijtschuk: “Het ernstige gebrek aan evenwicht tussen vraag en aanbod heeft geleid tot enorme over-capaciteiten. Helaas is er geen teken van een verbetering in de marktsituatie.”

Prinovis Logo

De Prinovis-rotatiedrukkerij in Neurenberg werd eind april 2021 gesloten. Dit betrof ongeveer 670 werknemers, alsmede ongeveer 250 werknemers met tijdelijke contracten.

Bron: Print.de

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK