Diepdrukkerij Prinovis sloot vestiging Neurenberg

Prinovis, onderdeel van de Bertelsmann Group, sluit definitief haar deuren. Vanaf half april dit jaar kwam er een einde aan het 74-jarig bestaan van één van de grootste diepdrukkerijen van Europa.

Prinovis

In hoogtijdagen werd hier de OTTO-catalogus gedrukt. Ook de IKEA-gids lag er jarenlang op de persen. Daarnaast werden er wekelijks een groot aantal magazines met hoge oplages gedrukt. Veel van deze titels waren uitgaven van Bertelsmann. Maar nu catalogi niet meer gedrukt worden en oplages sterk gereduceerd zijn, is het niet langer logisch een grote diepdruklocatie open te houden. De overgebleven opdrachten worden ondergebracht bij de andere Prinovis diepdrukkerijen in Ahrensburg en Dresden.

Bron (bewerkt): Piet Jorritsma van PaperChainManagement

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK