Voor diepdrukkerij Roto Smeets Deventer geen opvolger gevonden

Na de sluiting van Roto Smeets in Weert gaat ook de vestiging in Deventer definitief dicht. De curator heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om een doorstart mogelijk te maken. Dat lukte niet, zowel in eigen land als daarbuiten wilde uiteindelijk niemand de bladendrukker redden.

roto smeets deventerNet zoals in Weert zullen vakbonden, UWV en C3 werkt! er alles aan doen om de vakmensen te herplaatsen bij andere bedrijven in de branche, of door middel van bijscholing daarbuiten. Met het sluiten van Weert en Deventer behoort een uniek stuk grafische industrie tot het verleden. In Deventer is het met name de kostbare diepdruktechnologie, die bij steeds lager wordende oplages van vele tijdschriftentitels niet meer kon concurreren met alternatieven als rotatie offset. Inmiddels worden ook al vele tijdschriften met nog kleinere oplages geproduceerd in vellen offset. Senefelder Misset heeft de meest uitgebreide portfolio aan drukmogelijkheden, en neemt een deel van de resterende apparatuur over uit Weert.

Corelio Printing positief ondanks reacties vakbonden

Het Belgische Corelio (ook onderdeel van Circle Media Group) staat in de etalage. Toch waait daar een hele andere wind. Het lokale management lijkt het roer om te gooien en zegt een nieuwe aandeelhouder te hebben gevonden. Daarover werden geen mededelingen gedaan, maar volgens commercieel directeur Geert Van Nieuwenborgh zijn de cijfers en de vooruitzichten positief.

De gezamenlijke Europese vakbonden, verenigd in UNI Europa Graphical, zijn behoorlijk ontstemd over de totale gang van zaken binnen de Europese bedrijven vallend onder de Circle Media Group.

Lees verder bij Printmedianieuws.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK