Honderden huizen op voormalig terrein Roto Smeets Deventer

Op 7 mei vorig jaar werd bekend dat Roto Smeets Deventer haar deuren zou sluiten. Er werd geen overnamekandidaat gevonden. Het kostte 400 mensen hun baan. Het terrein wordt nu herontwikkeld.

Het terrein is zo groot als ongeveer tien voetbalvelden en biedt plaats aan honderden woningen, gecombineerd met beperkte bedrijfsactiviteiten. Een forse woontoren behoort eveneens tot de mogelijkheden.

roto smeets deventer

“Het is een aantrekkelijke lokatie”, zegt wethouder Liesbeth Grijsen (Gemeentebelang): “Dichtbij de binnenstad, het station en het Havenkwartier, is de ligging goed. Met om de hoek hogeschool Saxion en Aventus, alsmede diverse kennisbedrijven als: Topicus, Tauw en Witteveen+Bos, mondiale spelers.

Exacte invulling nog niet bekend, gemeenteraad moet besluit nog goedkeuren.

Industriële panden uit de jaren vijftig blijven behouden

Bij de ontwikkeling mag een aantal karakteristieke panden niet worden gesloopt. De kolossale blauwe fabriekshal, gebouwd in de jaren 90, verdwijnt wel. 

Bron (bewerkt): De Stentor

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK