Tekst ‘bold’ maken op website helpt SEO

Opvallen met content op het web is binnen het SEO vakgebied vaak omgeven met talloze fabels en feiten. John Mueller van Google bevestigde onlangs dat het ‘bold’ maken van relevante woorden wel degelijk invloed heeft op SEO resultaten.

John Mueller
John Mueller

Bekend is wellicht dat het gebruik van kopteksten, zoekwoorden, meta titles, meta description, meta keyword en korte krachtige zinnen mee kunnen helpen aan de organische vindbaarheid van je website. De bekende SEO plugins bieden de mogelijkheden om van de meta mogelijkheden optimaal gebruik te maken.

John Mueller is dé man om in de gaten te houden over bepaalde uitspraken.

Volgens Mueller zoeken ‘spiders’ dus naar de HTML tags <b> en <strong>. Dat schijnt dus al sinds 2006 het geval te zijn, maar is volgens Mueller nooit zo expliciet uitgesproken. Onderstreepte teksten helpen hier ook bij en (uiteraard) links naar in- of externe bronnen.

Wie het allemaal wil zien, horen en geloven, moet er een uur voor uittrekken om naar de laatste Google Search Central SEO Hanegout van 12 november te kijken.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK