Roularta realiseert bos van 1,2 hectare met 15000 bomen

In de zogenaamde ‘groenzone’ van het bedrijf in hartje Roeselare worden op 26 en 27 november 15000 bomen geplant.

De leerlingen van de scholen van de Sint-Michiel Scholengroep zullen de eerste 7500 bomen planten, gevolgd door de medewerkers van Roularta, buurtbewoners en overige vrijwilligers. De bosaanplant past in de Green Deal Bedrijven en het biodiversiteitsprogramma 2021 dat Roularta ziet als een breed gedragen maatschappelijk project, in samenwerking met Natuurpunt Mandelstreke, Agentschap Natuur en Bos, Buro Bossaert en Tuinaannemer Veys.

De 1,2 hectare maakt deel uit van een 5,8 ha groene zone die Roularta toewijst aan wilde natuur en biodiversiteit. De rest van de zone bestaat uit 2,1 ha aan gesinusmaaide (om de drie jaar gemaaid om verschillende houtstructuren te bekomen, wat voordelig is voor insecten) bloemen- en grasweide, 5900 m2
aan wandelpaden in gras, 10.280 m2 met heesters begroeide groenbuffers en 9860 m2 aan grasvlakte als evenementenweide. Met deze groene zone geeft Roularta aan medewerkers, buurtbewoners en andere wandelaars de kans om voluit van de natuur te genieten.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK