Bertelsmann Printing Group sluit begin 2024 laatste diepdrukkkerij

De sluiting van diepdrukkerij Prinovis GmbH in Ahrensburg ten noordoosten van Hamburg gaat gepaard met maar liefst het einde van 545 banen.

Prinovis Logo

Al eerder werd de diepdrukkerij in Dresden gesloten en dit jaar sluiten ook de deuren in Liverpool. Ulrich Cordes, managing director van Prinovis en CFO van de Bertelsmann Printing Group, zegt dat er geen andere keuze mogelijk was: “De negatieve marktontwikkeling, is de afgelopen jaren versneld.” In de afgelopen 10 jaar heeft diepdruk aan kracht verloren. Oplages gingen omlaag en resulteerden wereldwijd in onrendabele exploitaties van de ooit zo voor de hand liggende techniek voor de grootste drukwerkopdrachten. Catalogi en tijdschriften verdwenen naar rotatie-offset, waar langzaam maar zeker ook scheurtjes in het businessmodel beginnen te ontstaan.

De laatste diepdrukvestiging van de groep gaat dicht, 545 mensen op straat

Energieprijzen resulteren wederom in lagere oplages

Cordes zegt verder: “Bovendien hebben onze klanten door de gevolgen van de pandemie en de enorme stijging van de papier- en energieprijzen de afgelopen twee jaar herhaaldelijk vraagtekens gezet bij hun marketingactiviteiten en deze vaak omgebogen in de richting van digitale communicatieoplossingen.”

Dit klantgedrag heeft geleid tot opnieuw een enorme daling van het ordervolume in zowel de commerciële als de tijdschriftenmarkt. Door deze ontwikkelingen staat Prinovis Ahrensburg al enige tijd in het rood.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK