Twee keer terugblikken op 2022 bij printmedianieuws

De redactie van printmedianieuws blikt in twee artikelen terug op het bijna afgelopen jaar 2022. Een jaar volop onzekerheden, zeker daar waar het gaat over ‘economische parameters’ die onze maatschappij bepalen en besturen. De onzekerheid omtrent die parameters is iets waaraan we ‘maar moeten wennen’.

2022 2023

Beide artikelen zijn kosteloos voor iedereen te lezen.
Deel 1 begint met een aantal algemene beschouwingen, aangevuld met specifieke gebeurtenissen binnen de branche, waaronder prijsbewegingen in digital print, analist Marco Boer tijdens Sign&Print Expo 2022, de grafimedia cao, groeicijfers high-end printerfabrikanten, herstel evenementen, het overnamespel rondom Amerika’s grootste drukkerijgroep R.R. Donnelley en de UPM-staking.

Deel 2 zoomt verder in op de economische cijfers van het CBS, de positie van inkjet ten opzichte van offset en de online ontwikkelingen, directeur Brecht Grieten bij het KVGO, Prinsjesdag, de laatste looneisen van FNV,
‘Het Congres’ van het VIGC, het ‘Economic Report 2022’ van Intergraf, de terugblik op ondergang Smeets door
Jo Brunenberg, embellishment (het woord van 2022?) en tot slot in twee delen Pat McGrew die sprak met internationale vak journalisten over 2022, met een vooruitblik naar 2023.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK