De twee ‘rondetafelgesprekken’ vanaf Sign&Print Expo 2022 samengevat

In samenwerking met Sign&Print Expo 2022 hield de redactie van printmedianieuws twee ‘rondetafel- gesprekken’. Op dinsdag ging het om de ‘voortdurende zoektocht naar inkjet in relatie tot offset en toner’ en op woensdag stonden kosten en prijzen centraal in relatie tot nogal wat maatschappelijke onrust.

Sign Print 2022 Sessie 2
Dick Naafs (KVGO), Fred Brouwer (Agfa), Marcel Lamain (GOC), Wouter Haan (Simian) en Oscar Jager (Veldhuis Media)

Vooral de tweede dag werden duidelijke conclusies aan tafel getrokken. Die kosten zijn allemaal wel door te berekenen. Het gaat veel meer om de beschikbaarheid van consumables. Vooral Oscar Jager van Veldhuis Media uitte zijn duidelijke standpunten rondom dit onderwerp.

Sign Print Expo 2022 Sessie 1
Eelco Hoogendoorn (HP), Rob Boumans (Crown Van Gelder), Ewout Maartense (Landa), Rob van Wanrooy (manroland sheetfed) en Frank Huigen (Canon)

Het onderwerp inkjet was meer diffuus, er is nog heel veel gaande en nog niet ‘alles’ is klaar. De afgelopen twee jaar zijn er enorme sprongen vooruitgemaakt, maar inkjet vormt op korte termijn geen disruptie voor zowel offset als toner.

De artikelen staan ‘open’ ter beschikking in het kader van de mediapartnerovereenkomst met Sign&Print.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK