Sign&Print Expo: ‘Spannende rondetafelgesprekken’

Tijdens Sign&Print Expo worden op 22 en 23 maart een tweetal spannende rondetafelgesprekken gehouden. Mediapartner Printmedianieuws/blokboek.com stelt het programma samen en Peter Luit is gespreksleider.

Pmn Bb Mediapartner

De printmediabranche heeft momenteel te maken met twee gelijktijdige spannende ontwikkelingen. Ten eerste zijn dat de technologische ontwikkelingen rondom inkjet. Inkjet ‘raakt’ vrijwel alle marktsegmenten aan, werkt samen aanvullend, soms vervangend en soms zelfs disruptief. We ervaren een enorme snelheid waarmee de technologie zich ontwikkelt op het gebied van kwaliteit, snelheid, substraten, inkten en formaten in zowel commercial print als in (very) large format op vellen en rollen. Alle high-end printerfabrikanten zijn actief in één of meerdere segmenten van de markt.

Sign Print Expo 2022

De tweede ontwikkeling is sterk gerelateerd aan het huidige economische klimaat. Iedereen in haar of zijn leven heeft te maken met kostenverhogingen. De printmediabranche blijft daarbij niet gespaard. Papier, platen, inkten, energie en logistiek zorgen voor flinke kostenverhogingen. Het einde is nog niet in zicht. Elke maand publiceren printmedianieuws en blokboek.com berichten over (weer) nieuwe prijsverhogingen, soms meerdere keren achter elkaar van soms dezelfde toeleveranciers. Zij verdedigen de prijsverhogingen met voldoende zakelijke argumenten, waarbij de kosten van grondstoffen voor de productie een bepalende rol spelen.

Lees bij printmedianieuws meer over het programma en de nu al bekende keynotesprekers.

Reserveer alvast je toegangsticket.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK