Stijging geboortekaartjes die vaak duurzaam en luxe zijn

Er is een stijgende lijn te zien in het aantal verstuurde geboortekaartjes sinds de start van de corona- pandemie begin 2020. Dit blijkt uit onderzoek van kaartenwebshop Kaartje2go.

Geboortekaartje Kaartje2go

In 2021 werden de meeste geboortekaartjes besteld in de maand september. En jawel, als we 9 maanden terugrekenen, bevonden we ons in een coronalockdown. Kraamvisite was toen vaak niet mogelijk, en met een geboortekaartje kon je het goede nieuws nog met iedereen delen. 

Beestachtig leuke ontwerpen

Uit de cijfers blijkt dat het thema wildernis (met jungledieren, groentinten en tropische flora) verreweg het populairst was. Ook dierenkaartjes doen het goed. Zo’n 51% van alle geboorte-kaartjes werden voorzien van een beestachtig ontwerp. Van alle dieren op geboortekaartjes zijn babyolifantjes favoriet. Gemiddeld bevatte 30,8% van de geboortekaartjes met een dier, een olifant.

Duurzaamheid en luxe extra’s

Kersverse ouders hechten steeds meer waarde aan een luxe en persoonlijk geboortekaartje. Ook duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol. De optie voor gerecycled papier werd maar liefst 208% meer gekozen dan het jaar daarvoor! Tot slot werden de geboortekaartjes voorzien van luxe extra’s zoals bijpassende sluitzegels voor de enveloppen en glinsterende goudfolie details.

Benieuwd waar er in jouw provincie veel geboortekaartjes worden verstuurd? De volledige onderzoeksresultaten vind je hier.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK