Bpost zoekt verbinding op met speciale postzegel

Voor het derde jaar brengt Bpost een postzegel uit over een maatschappelijk en actueel onderwerp. Dit jaar wil het Belgisch postbedrijf het onderwerp verbinding aankaarten.

Postzegel Bpost Verlangen+naar+verbinding

Uit een onderzoek van Statbel dit jaar, blijkt dat tweederde van de Belgen zich wel eens eenzaam voelt. Eenzaamheid is eigenlijk het verdriet dat wordt veroorzaakt door gebrek aan verbondenheid. Het is een onderwerp waar er nog te vaak een taboe op rust. Bpost wil daarin zijn maatschappelijke rol spelen en het probleem onder de aandacht brengen met de uitgave van de postzegel: ‘Verlangen naar verbinding’. De sprekende postzegel werd ontworpen door Sassafras De Bruyn, een Gentse illustratrice.

Gratis Mobile Postcards voor iedereen

Bpost schenkt iedere inwoner van België twee gratis Mobile Postcards, te verzenden tussen 21 en 31 maart met de code Connect. Het is de derde keer dat Bpost een dergelijke actie opzet. Tijdens de twee vorige acties werden telkens honderdduizenden kaartjes verzonden. Door het opsturen van een postkaart met een persoonlijke foto en boodschap kunnen mensen zich weer verbinden met elkaar. De Mobile Postcard wordt in deze periode uiteraard verzonden met de nieuwe postzegel.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK