VIGC kennissessie met bPost: ‘Media in het nieuwe normaal’

Het VIGC brengt in deze coronaperiode regelmatig gratis online kennissessies onder de noemer #inuwkot (“In je huis”, voor de twijfelende Nederlander). Vandaag presenteerde Tatjana Raman van bPost een sessie over ‘Media in het nieuwe normaal’.

webinar bpost vigcbPost is de Vlaamse postoperator voor brieven en pakketjes. In deze coronatijd communiceren mensen weer meer via papier. Tatjana in de webinar: “Het tastbare van papier is waardevol. Je kunt het personaliseren en het speelt in op emoties, meer dan bij digitale communicatie.” In deze periode gebruiken mensen kaartjes als contactmomenten en dat geldt ook voor bedrijven die hun personeel informeren. Veel merken hebben wel 1 of meer communicatiecampagnes stopgezet. Bij de groeiende e-commerce speelt printmedia weer een duidelijke rol. Je bestelt iets online en dit product kan als beleving op je deurmat komen. Met een fraaie verpakking, briefkaart of magazine erom/erbij.

Recent deed bPost een onderzoek naar de belevenissen rondom de brievenbus. De ROI van DM is voor velen een vraagstuk, maar volgens Tatjana kunnen zij de ROI in kaart brengen. Enkele resultaten volgens Tatjana: 87% van de mensen opent op werkdagen dagelijks nog de brievenbus. We krijgen circa 5 DM via de post per week, terwijl dit bij digitale media veel meer is. 52% opent deze 5 stukken. Bij DM per mail ligt dit op 18%. En zelfs 40% doet effectief iets met de DM uit de brievenbus, zoals naar de winkel gaan of de website bezoeken.

Beeld: Printscreen van een slide van Tatjana tijdens de webinar.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK