Belgisch postbedrijf bpost in 2020

“De COVID-19-pandemie was bijzonder schadelijk voor onze samenleving. Tegelijk heeft het de transformatie van bpost tot een e-commerce dienstverlener versneld”, vertelt François Cornelis, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Belgische postbedrijf.

Bpost

bpost is het belangrijkste (staats)postbedrijf in België en een dienstverlener op het gebied van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Net als PostNL in Nederland, behaalde het bedrijf op sommige vlakken goede resultaten in 2020.

Jean-Paul Van Avermaet, CEO van bpost group (vlak na publicatie van dit bericht werd Van Avermaet ontslagen, red.): “Onze aangepaste EBIT voor het volledige jaar 2020 bedroeg 280,6 miljoen EUR, volledig in lijn met ons engagement om minstens 270 miljoen euro te verwezenlijken. Ik wens hierbii onze toegewijde medewerkers te bedanken, die in moeilijke omstandigheden de continuïteit van onze activiteiten hebben gewaarborgd. Zij hebben onze klanten wereldwijd op de best mogelijke manier bediend. Mail & Retail werd in november getroffen door een tweede nationale COVID-19 lockdown in België, wat leidde tot druk op de postvolumes en op proximity retail. Onze Parcels en Logistics-activiteiten aan beide kanten van de Atlantische Oceaan bleven profiteren van de sterke e-commerce-ontwikkeling tijdens dit kwartaal. Voor het volledige jaar 2020 noteerden we, ondanks de uitdagende context van de pandemie, een ongeziene groei voor onze binnenlandse pakjesvolumes en onze internationale e-commerce-activiteiten. Dit leidde tot een geleidelijke verschuiving in de EBIT-bijdrage van de business units, en het versterkt onze strategische visie CONNECT 2026 om onze transformatie tot een omni-commercegroep te versnellen. bpost wil transformeren tot omni-commerce dicht bij de maatschappij en wil tegelijk efficiënte postoperator blijven in België.”

Bron: bpost
NB Deze info komt uit het persbericht van bpost. Voor een tegengeluid over de juist tegenvallende resultaten en het ontslag van Jean-Paul van Avermaet op 14 maart jl., kijk je hier.

Corp 01032021 Infographic Q4 Results 001c Nl

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK