Belgisch bedrijf gebruikt drukkwaliteit als hefboom om te groeien

Na een bezoek aan Drupa en gesprekken met leveranciers en collega’s in de sector besloot de Belgische drukkerij Coldset Printing Partner dat een investering in twee waterloze Koenig & Bauer Cortina-offsetpersen met Toray Imprima-platen de beste weg vooruit was, meldt CEO Paul Huybrechts. “Onze belangrijkste drijfveer was de kwaliteit die we konden realiseren dankzij onze nieuwe oplossing. Als coldsetrotatiedrukkerij stelden we vast dat we met waterloze offsetdruk bijna heatsetkwaliteit konden leveren, wat zorgde voor een enorme uitbreiding van onze flexibiliteit en de waaier aan toepassingen die we konden produceren.”

De productieplanning voor nachtwerk in het bedrijf zit vol dankzij de productie van kranten voor het moederbedrijf, een krantenuitgever. Huybrechts voegt hieraan toe: “Drukwerk voor derden is goed voor 30% van onze omzet. Om de kwaliteit nog verder te verbeteren, hebben we een lak-/vernisunit geïnstalleerd op een van onze Cortina-persen. Een van de redenen waarom we geïnvesteerd hebben in waterloze offsetdruk, is het groeiende belang van onze kwaliteit in vergelijking met heatsetdrukwerk. De toekomst ligt volgens ons in hoge kwaliteit. Klanten stellen steeds hogere eisen. Als je je business wilt handhaven en laten groeien, moet je voldoen aan hun kwaliteitseisen. Onze Cortina-persen met Toray-platen laten ons toe om dat te doen. Nu zit onze planning voor dagwerk ook bijna vol!”

Milieuvriendelijker drukken

Huybrechts wijst erop dat ook milieuoverwegingen een belangrijke rol hebben gespeeld bij de overstap. “Waterloze offset heeft het voor ons mogelijk gemaakt om af te stappen van het gebruik van solventen en geen water te verbruiken. Een ander pluspunt is dat ons energieverbruik ongeveer 3% lager ligt dan bij conventionele offset met vochtwater, wat echt doorweegt. Ook is het zo dat er minder reinigingswerk aan te pas komt en dat ons productieproces over de hele lijn vlotter verloopt. We hebben minder inschiet, vaak slechts 40 exemplaren, wat belangrijk is naarmate oplages steeds verder dalen. Onze Cortina-persen en Toray-platen hebben onze verwachtingen echt ingelost. Onder het motto ‘Waterless Printing. Naturally.’ zetten we in op milieuvriendelijk drukken. Zowel intern als naar onze externe klanten toe is dat een belangrijk verkoopargument voor ons.”

Bron: Duomedia

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK