Coldset Printing Partners klaar met investeringsronde van 35 miljoen euro

Coldset Printing Partners, de drukkerij van Mediahuis, heeft een investering van 35 miljoen euro over de afgelopen twee jaar afgerond. De hele drukkerij kreeg een technologische upgrade, een fors stuk onderhoud en daarnaast ook nog eens een flinke uitbreiding.

De krantendrukkerij van Mediahuis in Beringen-Paal dateert van eind vorige eeuw. Daar werden vooral de kranten van de toenmalige uitgever Concentra (Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen) gedrukt. Ondertussen heeft de fusie van Concentra met Corelio geleid tot het ontstaan van Mediahuis. “Het was dus tijd voor een aanpassing aan de meest recente technologie en een flinke uitbreiding met twee nieuwe persen, omdat de drukkerij in Groot-Bijgaarden straks sluit”, zegt CEO Paul Huybrechts van Coldset Printing Partners. “We zullen dan in Beringen alle kranten van Mediahuis – dus ook bv. Nieuwsblad en De Standaard- in de beste mogelijke kwaliteit drukken. Daarom was een uitbreiding van de capaciteit nodig.”

coldset-printing-partners

“Tegelijk hebben we van de gelegenheid gebruikgemaakt om een grondige revisie door te voeren, de meest moderne en duurzame druktechnologie (Cortina) in huis te halen en te investeren in 1.400 zonnepanelen voor groene energie.” De vernieuwingen zijn in heel Europa niet onopgemerkt gebleven. Zo organiseert de Duitse drukpersenfabrikant König & Bauer woensdag en donderdag een tweedaags seminar in Beringen. “Als gastheer mogen we specialisten uit heel Europa verwelkomen”, besluit Huybrechts.

Bron: madeinLimburg

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK